Laminaat leggen

Het leggen van laminaat is gemakkelijk, maar u dient uzelf wel aan een aantal instructies te houden. Zo dient u de pakken ongeopend 48 uur in de ruimte te laten liggen waar u het laminaat gaat leggen. Van te voren kunt u het beste ook even kijken of de deuren nog normaal kunnen openen en sluiten wanneer u het laminaat heeft gelegd.

Wanneer u gaat leggen op een houten ondervloer, dan dient u eerst te kijken of er geen loszittende onderdelen zijn. Als dit wel het geval is, dient u deze eerst vast te zetten. Wanneer u laminaat gaat leggen op een betonnen vloer, dan kunt u het beste eerst vochtwerende folie aanbrengen. Zo wordt vocht dat aanwezig is geïsoleerd van uw laminaat. U dient de foliebanen ongeveer twintig centimeter te laten overlappen met elkaar, en deze banen vervolgens vast te zetten met isolatietape.

De legrichting van het laminaat is erg belangrijk. Wanneer u bijvoorbeeld het laminaat gaat leggen op parket dat u nu heeft, dan dient u de laminaat planken loodrecht ten opzichte van de parket planken te leggen. Gaat u leggen naar de lichtbron, dan dient u de planken in de richting van de lichtinval te leggen. Wanneer u kijkt naar de vorm van het vertrek dan kunt u de planken het beste in de lengterichting leggen.