Laminaat ondervloer

Een ondervloer wordt vaak gelegd om een effen basis te creëren om uw vloer op te leggen. Ook dempt een ondervloer het harde geluid dat voortgebracht kan worden door bepaalde vloerbedekkingen. Daarnaast is een ondervloer ook een barrière tegen vocht dat uw laminaatvloer kan beschadigen.

Als u laminaat gaat leggen dan is het erg belangrijk dat u een ondervloer legt. Als er geen folie geplaatst is onder het laminaat, dan vervalt de garantie die u heeft. Vaak staan de voorwaarden omtrent de garantie op de verpakking vermeld. Anders vindt u de benodigde informatie terug op de website van de desbetreffende aanbieder.

Het ligt aan de plaats waar de laminaatvloer gelegd gaat worden wat voor soort ondervloer u dient te leggen. Is het bijvoorbeeld de bedoeling om een laminaatvloer in een grote hal of kamer te leggen met veel harde oppervlakken? Dan is het belangrijk dat de ondervloer uw loopgeluiden dempt. Wilt u een laminaatvloer leggen op een betonvloer? Dan is het belangrijk dat u een ondervloer legt die de schadelijke effecten voor uw laminaatvloer van water tegengaat. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat de ondervloer bedoeld is om een egaliserend vermogen te hebben zodat u uw laminaatvloer recht kunt leggen. U zou bij uw laminaatleverancier na kunnen vragen welke ondervloer geschikt is voor u.